Про що запитати продавця пластикових вікон

17.01.2019
Про що запитати продавця пластикових вікон

Отже, ви плануєте замовити пластикові вікна і, зрозуміло, шукаєте інформацію про продукцію. Читаєте, який профіль краще, скільки повинно бути камер, які потрібні фурнітура і склопакети... У підсумку ви приходите в компанію встановлення вікон і розумієте, що всі пропоновані вікна мало відрізняються за властивостями і зовсім не відрізняються зовні.

Некваліфікований менеджер detected 

«Ми використовуємо профіль Salamander, фурнітуру Roto, а також інноваційні склопакети з найнижчим коефіцієнтом теплопередачі» - приблизно в такому ключі розповідають про свою продукцію більшість віконних фірм. А спробуйте запитати менеджера про те, чим відрізняється вікно з профілем Salamander від вікна з профілем Wds - і у покупця з'являється ще більше питань.

У будь-якому випадку, запам'ятайте три речі: 

  1. Не важливо, з яких комплектуючих - профіль, склопакети, фурнітура і т. д. - складається пластикове вікно. 
  2. Немає абсолютно ніякої різниці, чи використовується профіль Wd або Salamander. 
  3. Абсолютно неможливо сказати, яке вікно з двох краще, якщо просто дивитися на них. 

Так про що ж запитати продавця, щоб дізнатися щось важливе? 

Є сенс уточнити клас і рівень продуктивності для конкретного набору характеристик, який вам важливий.

Якщо при цьому менеджер з продажу спробує змінити тему і почне розповідати, що у цього пластикового вікна кращий профіль і кращі теплозахисні властивості, ви маєте повне право розвернутися і піти.

Європейськими стандартами передбачається понад 20 характеристик пластикової віконної конструкції, для кожної з яких визначаються значення, класи або рівень продуктивності. Навряд чи вас зацікавить стійкість до впливу ударної хвилі, яка також присутня в списку властивостей, але є характеристики, на які обов'язково слід звернути увагу:

  • Механічна міцність
  • Акустичні властивості. 
  • Коефіцієнт теплопередачі. 
  • Коефіцієнт світлопропускання. 
  • Опір багаторазовому відкриттю-закриттю стулок. 
  • Повітропроникність. 
  • Вітрове навантаження. 
  • Зламостійкість
  • Водопроникність

Звідси можна зробити висновок: не має значення, з чого складається пластикове вікно, але важливо, який ефект буде досягнутий за рахунок використання саме цих, а не інших компонентів. Дві абсолютно ідентичних за складом конструкції, виготовлені різними виробниками, будуть відрізнятися один від одного саме цим ефектом. Виявити його дозволяє клас споживчої продуктивності, щодо якої існують європейські стандарти.

Ступінь відповідності вікна цим стандартам визначається дослідженнями і тестуваннями, результати яких, якщо вони існують, обов'язково вказуються на сайті віконної компанії, документальні підтвердження мають бути присутні і в офісі продажів. 

Вас знову послали ... вивчати профіль? 

Це не привід дивуватися. Згідно з даними, які наводить портал «Вікна Волині», деякі з менеджерів з продажу пластикових вікон на різних фірмах не обізнані про те, що існує рівень користувальницької продуктивності, що є обов'язкове тестування пластикових вікон, і що тільки на основі цих даних можна говорити про довговічність віконної конструкції і про відмінності декількох ідентичних на вигляд продуктів.

Грамотний менеджер зможе ясно пояснити, як саме профіль може вплинути на механічну міцність, як змінюється водопроникність в залежності від якості ущільнювача. Якщо ж вам просто завченими словами повторюють про бренди і виробників ... Можна, звичайно, сподіватися на випадок, але краще не ризикувати і звернутися в іншу компанію по виготовленню вікон.